Rhodos har många bra och fina stränder och vi tänkte dela med oss av både de mest kända, men också några dolda pärlor som man kan åka till. Rhodos stad har två stränder som sitter upp. Stränderna delar av den nya delen av Rhodos stad i två delar, en i öst och en i väst. På den västra delen ligger Windy Beach. Som det kanske hörs på namnet så är det ganska blåsigt här, men det gör inget.. För vindarna som kommer hit är både svalkande och uppfriskande när solen steker på som mest. Sen är det även roligt att vinden skapar stora vågor som man kan leka i. På Windy Beach är det också vanligt med kitesurfing eller vindsurfing.

Elli Beach är den andra stranden i Rhodos stad. Här ligger turisterna och pressar från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Till skillnad från sin syskonstrand Windy Beach så är det vindstilla på Elli Beach. Endast ett fåtal dagar om året kan man få se vågor eller känna en vindpust svepa förbi. Elli Beach är stranden för dem riktiga soldyrkarna. Här pressar man på stranden med en läsk eller en kall bira i handen. Här är det alltid liv och rörelse och det finns möjligheter att åka bananbåt, vattenskoter och lite andra roliga vattenaktiviteter så som hopptornet. På Elli Beach ligger även kasinot där det brukar vara poolparty. Ett härligt ställe att hänga på, framförallt för ungdomar. På stranden finns också en beach bar längst till höger som serverar drinkar och mat.
 

De dolda pärlorna
Anthony Quinn bay är Rhodos finaste strand utan tvekan. Denna strand ligger inne i en bukt och har kristallklart vatten och paradisliknande sand. Här kan man både snorkla och slappa på stranden och njuta av svalkande vindar samtidigt som solen steker på. En annan paradisstrand som ligger lite mer undangömd är Tsambika Beach. Det är nästan bara greker här och ett fåtal guidade båtar på rundtur som stannar till här. Stranden är väldigt avlång och stor, vilket innebär att man nästan alltid är så gott som ensam på stranden. Det är väldigt skönt och här är väldigt fint och fridfullt. Ovanför stranden på berget så ligger ett vackert gammalt kloster som man kan besöka.
Rhodos,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej
Resor bloggar Resor & Turism resebloggar.info