Fantastiska Lindos ligger på den södra delen av Rhodos. Lindos härstammar ända tillbaka till antikens Grekland och här finns flera antika lämningar man kan titta på. Det är här det kända Akropolis på Rhodos ligger och varje vecka åker många turister hit via båt eller buss.
 
Förutom ett antikt tempel och antika lämningar så har Lindos än mer att erbjuda. Lindos har faktiskt två av Rhodos bästa stränder. Väl framme på Lindos stränder väntar kritvit sand och grönt turkost vatten där små fiskar simmar omkring. Helt fantastiskt är det och ännu bättre är att det faktiskt brukar finnas plats att sola och bada här. Förutom på helgerna då många greker i närheten väljer att åka hit för att sola och bada.
 
I Lindos hittar man även shopping av lokala hantverk, mysiga restauranger och små barer som serverar goda lokala grekiska viner och ölsorter. En ölsort man borde prova på är Mythos, fantastisk god och väldigt billig.
 
När du är i Lindos så missa inte att vandra från stadens centrum upp på berget där Akropolis ligger. Väl uppe på toppen väntar en fantastisk utsikt och en spännande plats. En ide kan också vara att gå upp på andra berget, ifall man är intresserad av fotografering. Lindos är nämligen ett av världens mest pittoreska ställen att fotografera utifrån och det är otroligt vackert med alla små vita hus som täcker berget.
 
Ett besök på Rhodos är inte komplett utan att man har varit i Lindos. Hit tar man sig enklast med hjälp av båt från Mandrakihamnen, eller med buss som går från alla större orter på Rhodos.
 
Lindos är en riktigt pärla på Rhodos!

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej
Resor bloggar Resor & Turism resebloggar.info