Fantastiska Lindos ligger på den södra delen av Rhodos. Lindos härstammar ända tillbaka till antikens Grekland och här finns flera antika lämningar man kan titta på. Det är här det kända Akropolis på Rhodos ligger och varje vecka åker många turister hit via båt eller buss.
 
Förutom ett antikt tempel och antika lämningar så har Lindos än mer att erbjuda. Lindos har faktiskt två av Rhodos bästa stränder. Väl framme på Lindos stränder väntar kritvit sand och grönt turkost vatten där små fiskar simmar omkring. Helt fantastiskt är det och ännu bättre är att det faktiskt brukar finnas plats att sola och bada här. Förutom på helgerna då många greker i närheten väljer att åka hit för att sola och bada.
 
I Lindos hittar man även shopping av lokala hantverk, mysiga restauranger och små barer som serverar goda lokala grekiska viner och ölsorter. En ölsort man borde prova på är Mythos, fantastisk god och väldigt billig.
 
När du är i Lindos så missa inte att vandra från stadens centrum upp på berget där Akropolis ligger. Väl uppe på toppen väntar en fantastisk utsikt och en spännande plats. En ide kan också vara att gå upp på andra berget, ifall man är intresserad av fotografering. Lindos är nämligen ett av världens mest pittoreska ställen att fotografera utifrån och det är otroligt vackert med alla små vita hus som täcker berget.
 
Ett besök på Rhodos är inte komplett utan att man har varit i Lindos. Hit tar man sig enklast med hjälp av båt från Mandrakihamnen, eller med buss som går från alla större orter på Rhodos.
 
Lindos är en riktigt pärla på Rhodos!
Rhodos har många bra och fina stränder och vi tänkte dela med oss av både de mest kända, men också några dolda pärlor som man kan åka till. Rhodos stad har två stränder som sitter upp. Stränderna delar av den nya delen av Rhodos stad i två delar, en i öst och en i väst. På den västra delen ligger Windy Beach. Som det kanske hörs på namnet så är det ganska blåsigt här, men det gör inget.. För vindarna som kommer hit är både svalkande och uppfriskande när solen steker på som mest. Sen är det även roligt att vinden skapar stora vågor som man kan leka i. På Windy Beach är det också vanligt med kitesurfing eller vindsurfing.

Elli Beach är den andra stranden i Rhodos stad. Här ligger turisterna och pressar från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Till skillnad från sin syskonstrand Windy Beach så är det vindstilla på Elli Beach. Endast ett fåtal dagar om året kan man få se vågor eller känna en vindpust svepa förbi. Elli Beach är stranden för dem riktiga soldyrkarna. Här pressar man på stranden med en läsk eller en kall bira i handen. Här är det alltid liv och rörelse och det finns möjligheter att åka bananbåt, vattenskoter och lite andra roliga vattenaktiviteter så som hopptornet. På Elli Beach ligger även kasinot där det brukar vara poolparty. Ett härligt ställe att hänga på, framförallt för ungdomar. På stranden finns också en beach bar längst till höger som serverar drinkar och mat.
 

De dolda pärlorna
Anthony Quinn bay är Rhodos finaste strand utan tvekan. Denna strand ligger inne i en bukt och har kristallklart vatten och paradisliknande sand. Här kan man både snorkla och slappa på stranden och njuta av svalkande vindar samtidigt som solen steker på. En annan paradisstrand som ligger lite mer undangömd är Tsambika Beach. Det är nästan bara greker här och ett fåtal guidade båtar på rundtur som stannar till här. Stranden är väldigt avlång och stor, vilket innebär att man nästan alltid är så gott som ensam på stranden. Det är väldigt skönt och här är väldigt fint och fridfullt. Ovanför stranden på berget så ligger ett vackert gammalt kloster som man kan besöka.
Rhodos,
Rhodos är den soligaste ön i hela Grekland. Ön har länge varit en charterfavorit och varje sommar upptäcker nya personer magin på kärleksön. Rhodos brukar ibland kallas för kärleksön tack vare att det är så enkelt att bli förälskad i ön. Rhodos är otroligt vacker med härliga stränder i mängder och en vacker natur. Utöver det så finns dessutom antika lämningar och en fantastisk gammal medeltida stad. Gamla stan är faktiskt en av Europas mest välbevarade medeltida städer. Det var här som Johanniterordern styrde och ställde. Gamla stan på Rhodos var deras utpost och många historiska slag har skett där fiender har försökt inta borgen på Rhodos. Rhodos har även de typiskt grekiska vita och blåa husen som är så mysiga och underbara. Dessa finns särskilt i bergsområdena om man utforskar ön bortom Rhodos stad. Det går utmärkt att hyra bil eller moped för att utforska ön, billigt är det också! Klimatet på Rhodos är riktigt bra och det blir aldrig riktigt för varmt som det kan bli på många ställen runt medelhavet. På Rhodos blir det såklart väldigt varmt, men det är ändå behagligt bortsett från solens starkaste timmar. Då gör man bäst i att ligga under ett parasoll eller i solen med en kall dryck i handen. Det finns många platser att utforska på Rhodos. Några av dessa är Lindos, Faliraki, Afantou, Ixia, Gamla stan, Kolymbia, Kalithea, Tsambika och många fler! Bortom Rhodos stad ligger de verkligt dolda pärlorna som sällan är fullt av turister. Självklart är även Rhodos stad en härlig plats, det är ju därför så många turister kommer dit varje år. I Rhodos stad finns en härlig blandning av allt. Här finns både fest och nöje, men också mer bohemiska grejer som en promenad genom stan och shopping av lokala hantverk. Förutom fest och shopping så ska man inte glömma den grekiska maten. Maten är fantastisk och kommer i många olika prisklasser. Till exempel kan du få en gyros för cirka 20 kronor, eller varför inte souvlaki för 100 kronor? Fantastiskt gott är det och till rimliga priser dessutom.
Rhodos,

Liknande inlägg

Resor bloggar Resor & Turism resebloggar.info